ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας βρέθηκα την Τετάρτη 23 Μάρτη στο Πέτα.

Μεταξύ των άλλων μπήκε θέμα εκπροσώπησης της Μαρτυρικής Κοινότητας Κομμένου στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών  με δυο άτομα όπως ζητούσε το Δίκτυο.  Επιλέχθηκαν οι Γιώργος Παππάς Δημ. Σύμβουλος και Δημ. Δήμος Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κομμένου.

Η παρέμβασή μου ήταν ότι λόγω της ιδιομορφίας της εκπροσώπησης σε όλη την επικράτεια να μπορούν όλοι οι εκλεγμένοι αλλά και επιζώντες να εκπροσωπούν το Κομμένο. Πήρα θετική απάντηση από όλους του συμβούλους και από τον δήμαρχο.

Να υπενθυμίσω ότι στην παρουσίαση στην Παλιά Βουλή το Κομμένο εκπροσωπήθηκε από τον Τοπικό Σύμβουλο Κ. Αντωνίου μιας και εργάζεται στην Αθήνα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.

Σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε μια ένταση με κακούς χαρακτηρισμούς. Και επιθέσεις άνευ ουσίας. Η πρόεδρος επιλεκτικά προσπαθούσε να φέρει την συζήτηση σε λογικά πλαίσια. Μια νεαρή τσιχλομασούσα σύμβουλος είχε έπαρση Μέγα Ναπολέοντα (του Δαφνίου βεβαίως βεβαίως ).

Οι πρώην Δήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι μιλούσαν μόνο για τον τόπο τους χωρίς να έχουν καταλάβει την έκταση και τα προβλήματα του νέου δήμου.

Πρέπει να ληφθεί σοβαρά η πρόταση του δημ. Συμβ. Μπελή να γίνει κανονισμός συνεδριάσεων και όποιος δεν τον τηρεί να αποβάλλεται από την αίθουσα.  Όμως και ο κύριος αυτός έχοντας δίκιο,  επιτέθηκε επιλεκτικά.

Αναφέρθηκαν συνεχώς και όλοι για θέματα Δημοκρατίας. Ασέλγησαν πάνω στο όρο Δημοκρατία. Λες και όλοι αυτοί τήρησαν τις στοιχειώδες δημοκρατικές διαδικασίες όταν εκλέχτηκαν. Δεν έταξαν, δεν λάσπωσαν, δεν έριξαν χάδι, δεν παρακάλεσαν για να υφαρπάξουν και ότι άλλο την ψήφο του κοσμάκη.

Τους υπενθυμίζω ότι κορυφαία πολιτική πράξη είναι η ψήφος του λαού.

Η παρέμβαση μου ήταν:

«Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον εαυτό σας,  καλλίτερα να φύγετε από την αίθουσα.» Και συμπληρώνω: πως θα διαχειριστείτε  τα προβλήματα του Δήμου και θα διαχειριστείτε τα λεφτά του κοσμάκη που τα παίρνεται από το υστέρημα του.

Advertisements