Διαχώρισε τη θέση του και παραιτήθηκε για λόγους που αναφέρει στην δήλωση ο Δημήτρης Τσεκούρας που εκλέγεται 4 τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος Πέτα και διετέλεσε τα έτη 2002-06 Αντιδήμαρχος Πέτα.
Στην δήλωση – παραίτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ν. Σκουφά αναφέρει τα εξής:

«Έχω την τιμή να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και των επιτροπών «ποιότητα ζωής, παιδείας, αναπτυξιακή Εταιρία» και ότι παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
Καθοριστικός παράγοντας στην απόφασή μου για παραίτηση δεν ήταν η ήττα στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, αλλά η στάση μας σαν παράταξη από την αρχή της νέας Δημοτικής περιόδου. Δεν μπήκαμε ποτέ στην ουσία των προβλημάτων του Δήμου, αλλά ασχολούμασταν με δευτερεύοντα και τριτεύοντα, δηλαδή με τα επιφαινόμενα ζητήματα.
Όλοι μας πρέπει να αναγνωρίσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης που περνά η χώρα μας και κατά συνέπεια ο Δήμος Νικ. Σκουφά. Χρέος μας είναι να στηρίζουμε την όποια προσπάθεια καταβάλλει η Νέα Δημοτική Αρχή και από την άλλη μεριά να στηλιτεύσουμε τις ενέργειες και αποφάσεις της που δε συνάδουν με το νέο πνεύμα και ήθος που πρέπει να διαπεράσει όλους μας.
Τέλος δηλώνω ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων μου για ανασύσταση και δημιουργία μιας νέας Δημοκρατικής και Αριστερής Δημοτικής παράταξης μακριά από λαθρεπιβάτες και αλεξιπτωτιστές (σημεία των καιρών), πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο»

Πηγή: Ηχώ της Άρτας

Advertisements